Hur man enkelt köper och skickar en present online

2014-05-02

inslagen rosa present med lila sammetsband

Några betänkanden angående att skicka presenter samt bra tips på inköpsställen online.

Är det en bra idé att skicka en present direkt från webshoppen?

Svaret beror på situationen och hur viktigt det är att presenten blir bra. En lista med nackdelar:

 • När man köper en present som skickas direkt från butiken online så blir den sällan lika personlig som när du slår in.
 • Du får inte chans att skriva ett handskrivet personligt meddelande.
 • Du kan inte kontrollera kvaliteten på det du skickar, det kan hända att varan är sönder men mottagaren inget säger.
 • Det blir svårare att kontrollera timingen för mottagande av gåvan, kanske kommer den för sent och du får ej veta.
 • Slutligen du får aldrig se eller slå in presenten själv, vilket kan vara kul om man spenderar lite pengar.

Hur man slår in presenten kan vara avgörande för hur personlig och tänkvärd den känns. Att skicka en present är ganska opersonligt redan, med en okänd presentförpackning blir det som att presentgivaren fullgör en nödvändig plikt istället för att visa att man bryr sig om mottagaren.

Men, det finns några positiva sidor:

 • Det kan vara utmärkt enkelt och smidigt att ge en present eller födelsedagspresent genom att skicka direkt från shopen.
 • Du behöver inte oroa dig för inslagning, mottagning av present och frakt till mottagaren.
 • Om du befinner dig i ett annat land kan det vara väldigt praktiskt att skicka direkt från shoppen.
 • Många webbutiker erbjuder snabb frakt, om du bor långt från mottagaren kan det vara det snabbaste sättet att få en present till exempel till födelsedagsbarnet.

Dessutom kan det vara så att de inte rör sig om en present utan du bara vill skicka en present till din sommarstuga, partners bostad, jobb eller någon annan stans förutom ditt hus.

Tips på var du kan köpa presenter

Kika först gärna på vårt eget sortiment här på Nordic Design Hub som vi har valt ut med omsorg och som vi tycker passar bra som presenter. Annars har vi samlat en lista med presentbutiker (klicka här) som du kan gå igenom om inte någon av våra produkter passar ditt presentinköp. Om du vill leta vidare kan du gärna kika på någon av de andra sajterna som poppar upp på till exempel sökningen ”skicka present”, ofta tycker jag sajterna med namn som ”skickapresenter.se” brukar har ganska tråkiga sortiment. Ditt sista alternativ är att få lite inspiration från till exempel Googles bildsökning. 

Bonustips är att chocklad och godis har blivit speciellt populärt att skicka de senaste åren och det finns företag som är dedikerade till att sälja den typen av presenter online.

-------------------

Här på Nordic Design Hub skickar vi gärna presenter du köper hos oss till slutmottagaren. Det är bara att skicka ett email till oss med ditt önskemål efter lagd order, vi kan också slå in presenten och lägga till ett meddelande till mottagaren.

De flesta butiker på nätet skickar bara köpta presenter till hemadressen

Många butiker online är mycket restriktiva med eller förhindrade att skicka presenter till andra mottagare än hemadressen till den som betalar. Anledningen har att göra med bedrägeririsken då stulna kort eller andra typer av bedrägerier kan uppstå i samband med att en butik skickar till någon annan än den som betalar. De flesta företag, inklusive Nordic Design Hub, som skickar presenter till en presentmottagare gör vanligen någon extra enklare kontroll att det inte rör sig om något bedrägeri innan presenter skickas.

Vad kostar det att skicka en present direkt till mottagaren?

Det beror återigen på butiken, för vissa butiker och vissa varor är det fraktfritt men oftast kostar frakten något. En del butiker tar lite extra betalt för att slå in och administrera skickandet av en present. Vi på Nordic Design Hub har fraktfritt på vissa produkter och då blir det enklare för dig att svälja att skicka ut presenten själv efter du tagit emot den, vi förstår att de kan ta emot att betala för frakt två gånger. Men hittar du en extra bra present och vill sägga en personlig prägel på presenten, meddelandet och inslagningen kan det vara så att du skickar ut presenten själv. Skicka presenten som brev om du kan då det blir billigare. Nedan får du lite information om vad det kostar att skicka brev och paket inom Sverige och utomlands:

 • Brev på Posten inrikes. 12:- porto upp till 100 gram, 24:-porto upp till 250 gram, 36:- porto upp till 500 gram, 48:- porto för 1000 gram. För brev mer än 3 centimeter tjocka tillkommer extra 12:- porto. Här finns mer information om porto för brev inrikes, till EU och utanför EU.
 • Skicka spårat paket med Schenker är enkelt och kostar omkring 60:- till 75:- beroende på paketeringen och om du står för den själv. Men på Schenker kan du köpa paketering billigare än på Posten. 
 • Skicka Lätt spårat paket med Posten. Om du har egen paketering kostar det oftast 54 kr om du håller dig inom deras billigaste kategori. Det är ungefär lika enkelt att beställa paket med Posten och Schenker, men du får fundera på vart ditt närmsta inlämningsställe ligger för vardera.
 • Använd Postens skickaguide om du inte hittar några bra svar. Tryck här

Små lätta saker funkar bättre att skicka via post

När man köper saker online är det väl värt att fundera på storleken och vikten på presenten, speciellt om du ska skicka ut den själv igen sedan efter du tagit emot den. Därför passar mindre och lätta saker bättre som present som du ska köpa, det blir helt enkelt billigare att skicka samt slå in. Försök också att köpa en present som inte kräver någon typ av storlekspassning, som hos till exempel skor, det blir ju så svårt att byta för mottagaren.

När du paketerar din present räcker det att stoppa den i ett bubbelpåse oftast (det finns rätt stora modeller), såvida du inte köper en större present. Då kan du köpa en kartong, men de kan vara lite svåra att köpa i enskilda exemplar, du kan prova lokala Clas Ohlsson eller Office Depot butiker. Och som sagt, Schenker har sina egna kartonger som du kan köpa billigt när du skickar spårat paket.

Relaterade artiklar

Vilka har rea på kläder, skor och barnkläder på nätet?

Vart kan man få inspiration för inredning, smycken och mode?

Köpa present till din flickvän, fru, mamma eller mor 

Relaterad videoEn överblick över vårt utbud

Här på Nordic Design Hub hittar du ett omsorgsfullt sammansatt utbud inom inredning. Se våra vackra pärlsmycken med ankare. Vi har fönsterdekorationer små vaser. Vi har affischer med olika teman såsom roliga djur, retroaffischer, musikaffischer, affischer med cykelns historia och affischer för modeintresserade. För väggen har vi fler produkter, vi har till exempel vackra väggprydnader och praktiska samt roliga väggkrokar för barn särskilt. När det gäller textil har vi några riktigt fina kuddfodral 50x50 med bjärt design och massor av karaktär. För köksinredningen finns också ett bra utbud, du hittar lyxiga temuggar med vackra metallfärgade öron samt svartvita muggar med små roliga figurer. Utöver muggar har vi vackra kakburkar med lock och trevliga serveringsbrickor för glada dagar. Vill du sätta fest på tillvaron måste du kika på våra glasballonger som fästs i taket. Slutligen inom inredning har vi ett bra utbud av Bloomingvilles inredningsdetaljer .

Inom accessoarer för män och kvinnor har vi en hel del intressanta produkter som passar perfekt som presenter och julklappar. Du hittar de omåttligt populära armbanden med ankare med ett riktigt skärgårdstema, du hittar paracordarmbanden för överlevaren, armband med Sverige-karta samt vackra wraparmband med kristaller . Vi har också riktigt snygga klockor för armen i trä som passar utmärkt som presenter. Utöver detta har vi ett bra utbud av väskor, du hittar till exempel de snygga axelväskorna i filt med djur och coola shoppingväskor med avbildningar av designväskor. Om du vill ha en smart enkel present så kika på våra kreditkortshållare eller cykellysen. Slutligen vill vi slå ett slag för smyckesförvaringen med skogstema som är ett alternativ till smyckesträd.

Inredning
Hon & Han
Nytt