Modeveckan London Fashion Week: Oskrivna regler och modetrenden

2014-05-02

christopher kane collection london fashion week 2014
anna wintour chefredaktör amerikanska vogue
christopher kane collection london fashion week 2014

Ljus! Kamera! Modeller med ben som giraffer och bloggare med outfits som stoppar all trafik utanför modeshowen. Och ja, låt oss inte glömma den enda och oförväxlingsbara, Anna Wintour, chefredaktör på amerikanska Vogue. Detta är London, närmare bestämt modeveckan London Fashion Week 2014!

Christopher Kanes kollektion för vår / sommar 2014

Det var en stor ära att bli inbjuden till Christopher Kanes 2014 spring / summer modevisning under modeveckan London Fashion Week. Christoher Kanes design är otroligt het just nu, världen över. Kollektionen var precis så genialisk som Christopher Kane själv, och kollektionens meddelande och röda tråd var speciellt tydlig. Modellerna gick utmed den silverspeglade runway-banan i en gammal byggnad som var full med exponerat tegel. Kollektionen innehöll peekaboo utskurna kronblad på klänningarna och pilmotivet av blommor vilket var ett grafiskt inslag i kollektionen från läroboken som visar syre-ut-koldioxid-in från fotosyntesen. Det känns nästan som Christopher Kane har kombinerat delar av vetenskap och medicin i hans skapelse. I showens final kom alla modeller ut när Pink Floyds klassiska "Another Brick in the Wall" spelades som soundtrack. Plötsligt var undertonen av kollektionen tydlig, Christopher Kane visade klart att han var inte nöjd med hur de undervisade naturvetenskap i skolan.

Be cool, at all times! Mängder av oskrivna regler

Det finns oskrivna regler samt vett och etikett på London Fashion Week, men det går inte att köpa boken för att läsa på om dessa regler. Tro mig, jag vet, jag sökte på Google. Du måste helt enkelt lära dig reglerna LIVE eller låta insiders med tidigare erfarenhet berätta för dig. I mitt fall fick jag lära mig det genom erfarenhet.

För det första, om du ska till en modeshow på London Fashion Week så ska du inte vara där för tidigt. Kom helst 15 minuter före showen börjar och kom då företrädesvis i en bil med egen chaufför eller åtminstone i en svart taxi. Är du inbjuden är du är för cool och bra för att komma med tunnelbanan eller via en buss. Men jag var där en timme för tidigt, jag var jag alltför spänd på modeshowen, jag var också nervös för att något skulle köra ihop sig så att jag inte skulle komma in ifall jag var sen. Som ni kanske nu misstänker var jag den första åskådaren där, säkerhetsteamet var inte ens klara med sina förberedelser ännu. Förresten, jag hörde chefen för säkerhetsgruppen tala med sin personal "alla här, är någon...", bra sagt.

För det andra, klä dig för att imponera. Sedan modebloggare tog över internet som en tsunami har London Fashion Week blivit en scen eller ett slagfält för dem. Som bloggare måste du fotograferas så att du kan komma in i "Street Style"-avsnittet i nästa Vogue, Elle, mm ... I själva verket är du under London Fashion Week en vandrande reklam-billboard för dig själv. Jag frågade en bloggare som satt bredvid mig under modeshowen, "blev du fotograferad när du kom in?". "Visst!" sa hon med en sådan säkerhet "Jag blir alltid fotograferad, titta, de har redan lagt till mitt foto på erkända modebloggen Stockholm Street Style."

För det tredje, lämna modeshowen så fort som möjligt när den är klar. Det signalerar att du är en upptagen modepersonlighet och måste vidare till nästa viktiga event. Att du har någonstans att gå, du måste hinna till nästa modeshow helt enkelt. Budskapet är, du är någon, du är betydelsefull i dessa kretsar. Förresten, alla de riktigt, riktigt viktiga modepersonligheterna, kändisarna eller Anna Wintour för den delen, kommer inte in genom ytterdörren, det kommer naturligtivs från backstage. Ena minuten är Anna Wintour inte där, men i nästa stund, puff, dyker hon upp som en ande i en flaska och uppenbarar sig framför dina ögon.

Slutligen, var cool, var en av dem (de betydelsefulla). Du är där för att bli fotograferad, inte tvärtom. Oavsett hur stor stjärnan du just såg var så måste du agera cool. Var som vanligt, agera inte som en fjortis som just insett att Justin Bieber står bredvid.

Modetrenden för vår och sommar 2014

När det gäller modetrenden och design för vår sommar 2014, är min egen tolkning av trenden följande: slappa byxor, rutmönster och prints samt flirtiga blommiga klänningar. Men bäst av allt, dina fötter får en paus eftersom platta låga skor gör en stor "come back"!

Relaterad artikel

Om Jet Set väskor och klockor av Michael by Michael KorsEn överblick över vårt utbud

Här på Nordic Design Hub hittar du ett omsorgsfullt sammansatt utbud inom inredning. Se våra vackra pärlsmycken med ankare. Vi har fönsterdekorationer små vaser. Vi har affischer med olika teman såsom roliga djur, retroaffischer, musikaffischer, affischer med cykelns historia och affischer för modeintresserade. För väggen har vi fler produkter, vi har till exempel vackra väggprydnader och praktiska samt roliga väggkrokar för barn särskilt. När det gäller textil har vi några riktigt fina kuddfodral 50x50 med bjärt design och massor av karaktär. För köksinredningen finns också ett bra utbud, du hittar lyxiga temuggar med vackra metallfärgade öron samt svartvita muggar med små roliga figurer. Utöver muggar har vi vackra kakburkar med lock och trevliga serveringsbrickor för glada dagar. Vill du sätta fest på tillvaron måste du kika på våra glasballonger som fästs i taket. Slutligen inom inredning har vi ett bra utbud av Bloomingvilles inredningsdetaljer .

Inom accessoarer för män och kvinnor har vi en hel del intressanta produkter som passar perfekt som presenter och julklappar. Du hittar de omåttligt populära armbanden med ankare med ett riktigt skärgårdstema, du hittar paracordarmbanden för överlevaren, armband med Sverige-karta samt vackra wraparmband med kristaller . Vi har också riktigt snygga klockor för armen i trä som passar utmärkt som presenter. Utöver detta har vi ett bra utbud av väskor, du hittar till exempel de snygga axelväskorna i filt med djur och coola shoppingväskor med avbildningar av designväskor. Om du vill ha en smart enkel present så kika på våra kreditkortshållare eller cykellysen. Slutligen vill vi slå ett slag för smyckesförvaringen med skogstema som är ett alternativ till smyckesträd.

Inredning
Hon & Han
Nytt