Glöm gamla tjocka plånböcker, välkommen kortplånböcker!

2014-10-15

Thumb kortplånbok och korthållare.
Typisk "pappa-plånbok", då och nu! :-)
Vit kortplånbok från Thumb

Trenden är tydlig, när jag växte upp hade min pappa en stor tjock plånbok med en massa grejer i. Där fanns det både ett gäng olika betalkort, olika typer av kundkort (som ser ut som kreditkort), en myriad av kvitton och naturligtvis kontanter som varje person naturligtvis behövde dagligen. Kortkulturen hade ännu inte riktigt blivit norm. Ofta var vi tvungna att åka till bankomaten och hämta ut pengar innan vi skulle göra något som att gå på en fotbollsmatch eller vad det nu kunde vara. Kontanter var oumbärliga! Det var också ganska manligt att ha en stor tjock plånbok med en massa viktiga saker i eftersom man helt enkelt såg lite viktigare ut. 

Faktiskt är det så att inge av dessa saker som tidigare fyllde pappors plånböcker helt och fullt har försvunnit, kontanter används fortfarande flitigt, gå till närmaste Åhléns för att få ett kundkort, gå och handla i affären och få ett papperkvitto samt använd dina betalkort så ofta det går. Så vad har förändrats eftersom vi fortfarande använder dem alla? 

Min plånbok är tunn och liten, jag har inte tagit ut kontanter från en bankomat på säkert 3 månader, handlar jag så slänger jag mestadels kvittona och alla kundklubbar orkar jag inte med. Jag behöver bara mina betalkort för att klara mig, för mig är numera plånboken endast till för förvaring av betalkort, ID-kort och lokaltrafikskort. Det är allt jag behöver. Tiderna har förändrats, kort är allt du behöver. 

Korten kommer naturligtvis också försvinna, förmodligen tidigare än man tror. Det finns ju egentligen ingen mening med dem förutom att de är någon typ av fysisk koppling mellan du själv och dina pengar på bankkontot. Säkert kan vi göra allt detta via vår smartphone inom en snar framtid. 

Jag gillar utvecklingen dock, dessa korthållare är små och behändiga och blir lätt riktigt snygga. Vissa satsar på snyggt läder medan andra har nya, mer funktionella, idéer som till exempel Christian Runius med sitt varumärke Thumb. Se bilden med korthållaren i snygg färgrik plast. Vi säljer dem här på Nordic Design Hub. 

För många funkade visitkortshållaren som en typ av kortplånbok, det var i alla fall så jag började. En visitkortshållare från Ballingslöv innehöll mina kort. Numera har jag försett mig med två stycken korthållare i läder som jag tycker är sköna att ha i fickan, men ska nog prova en Thumb-plånbok snart nog. Thumbplånboken är billig och snyggt designad, och synnerligen lätt att få ur korten från. Jag har två korthållare eftersom jag har lite för många kort, har splittat användandet mellan privat plånbok och jobbplånbok. 

Skönt när saker och ting förändras till det bättre. Tidigare var plånböcker stora och otympliga, nu är de små, snygga och behändiga.

Välkommen till kortplånböckerna!

Presenttipset blir Thumb

Korthållaren och kortplånboken Thumb som du kan se i bilderna högst upp på sidan finns att köpa i några olika färger. Priset är rimligt vilket gör att de passar väl som enklare presenter, förutom det faktum att de är synnerligen praktiska att använda själv.

6 stycken kort passar in i plånboken och tack vare att materialet är plast håller dessa kortplånböcker längre än motsvarande varianter i läder som till slut ger med sig efter alltför flitigt bruk i jeansfickan.

Sök på Thumb här på Nordic Design Hub för att hitta de produkter som vi säljer, plånböckerna kostar endast 90kr. 

Relaterad videoEn överblick över vårt utbud

Här på Nordic Design Hub hittar du ett omsorgsfullt sammansatt utbud inom inredning. Se våra vackra pärlsmycken med ankare. Vi har fönsterdekorationer små vaser. Vi har affischer med olika teman såsom roliga djur, retroaffischer, musikaffischer, affischer med cykelns historia och affischer för modeintresserade. För väggen har vi fler produkter, vi har till exempel vackra väggprydnader och praktiska samt roliga väggkrokar för barn särskilt. När det gäller textil har vi några riktigt fina kuddfodral 50x50 med bjärt design och massor av karaktär. För köksinredningen finns också ett bra utbud, du hittar lyxiga temuggar med vackra metallfärgade öron samt svartvita muggar med små roliga figurer. Utöver muggar har vi vackra kakburkar med lock och trevliga serveringsbrickor för glada dagar. Vill du sätta fest på tillvaron måste du kika på våra glasballonger som fästs i taket. Slutligen inom inredning har vi ett bra utbud av Bloomingvilles inredningsdetaljer .

Inom accessoarer för män och kvinnor har vi en hel del intressanta produkter som passar perfekt som presenter och julklappar. Du hittar de omåttligt populära armbanden med ankare med ett riktigt skärgårdstema, du hittar paracordarmbanden för överlevaren, armband med Sverige-karta samt vackra wraparmband med kristaller . Vi har också riktigt snygga klockor för armen i trä som passar utmärkt som presenter. Utöver detta har vi ett bra utbud av väskor, du hittar till exempel de snygga axelväskorna i filt med djur och coola shoppingväskor med avbildningar av designväskor. Om du vill ha en smart enkel present så kika på våra kreditkortshållare eller cykellysen. Slutligen vill vi slå ett slag för smyckesförvaringen med skogstema som är ett alternativ till smyckesträd.

Inredning
Hon & Han
Nytt