Varför vi älskar marina accessoarer, kläder och inredning

2014-03-30

vita hus och röda båthus i bohuslän
gripsholms slott i vaxholm

Det marina tar över Sverige, i alla fall på sommaren. Märket SailRacing har exempelvis på senare tid blivit otroligt synligt, seglarskorna äger fortfarande många svenska fötter under sommarmånaderna och att åka till sommarstället någonstans längs vår långa kust är ett århundrade gammalt utopia för väldigt många. 

Att känna sig fri vid kusten

Vi förknippar kustliv med sommar och ledighet, då man kan känna sig fri. Havet som sådant fortsätter i horisonten och ger en självklar känsla av möjlighet, fridom och utrymme som man knappast får i stan, omringad av byggnader. 

Västkusten och Stockholms skärgård

Jag tror de flesta svenskar har en förkärlek till den marina miljön, ofta är den så vacker. Jag tänker då speciellt på den omväxlande miljön i Stockholms skärgård som blandar stenhällar, skog, Vaxholmsbåtar och vatten om vart annat. Att glida runt i en segelbåt eller motorbåt och njuta av utsikten. Bohuslän på västkusten (också kallad “bästkusten”) är lika vackert med sina stenhälliga solstekta klippor från vilka man kan hoppa i det salta vattnet för ett dopp. En seglats på farleden mellan Göteborg och Strömstad är inte bara vacker och avkopplande men sprudlar också av kustkultur och livliga små samhällen som Fjällbacka, Smögen, Hamburgsund och Hunnebostrand. Vilket sätt att avnjuta och vila upp sig under några härliga sommarveckor. 

Lite vardagslyx i vår kultur

Kulturen i dessa kustsamhällen är kanske något annorlunda än vad du hittar i stan, lite mer avslappnad av naturliga orsaker, mindre stress och förknippat med semester. Så det är inte svårt att förstå varför vi svenskar älskar de marina stilen. Den har en djupt rotad positiv association i hjärtat hos många av oss. På senare tid får jag också en känsla av att den marina stilen blivit starkare också, kanske för att det går bra ekonomiskt för Sverige och den marina stilen är något förknippad med en viss enkel lyx. 

Marina accessoarer och kläder

Vi svenskar bär accessoarer och kläder med marina inslag. Här på Nordic Design Hub hittar du till exempel supersnygga marina armband från Maris Sal, en designer från västkusten, som är vackert dekorerade med ankare och finns i olika stilar. Som tidigare nämnt är seglarskor och seglarjackor ett återkommande inslag i sommarmodet, men det finns en myriad av andra plagg för dig som med dina kläder vill visa hur du avgudar kusten. 

Marin inredning

För de av oss som inte är lika betagna av vad vi har på oss utan är mer intresserad av inredning är urvalet ännu större. Det finns en mängd DIY projekt att inspireras av, exempelvis hitta lite drivved och ett gammalt fiskenät och några torkade sjöstjärnor så kan du skapa en fin dekoration för verandan exempelvis. I affären kan du dessutom köpa en mängd olika föremål med marin inspiration och stil som till exempel bordsdekorationer, lampor och mycket mer. Vi har faktiskt några ljusstakar och servettställ som är värda att kika på för dig som vill smycka huset med marina detaljer. 

Nu kommer sommaren, se till att komma i rätt stämning med någon dekoration för huset eller för dig själv i marin stil!En överblick över vårt utbud

Här på Nordic Design Hub hittar du ett omsorgsfullt sammansatt utbud inom inredning. Se våra vackra pärlsmycken med ankare. Vi har fönsterdekorationer små vaser. Vi har affischer med olika teman såsom roliga djur, retroaffischer, musikaffischer, affischer med cykelns historia och affischer för modeintresserade. För väggen har vi fler produkter, vi har till exempel vackra väggprydnader och praktiska samt roliga väggkrokar för barn särskilt. När det gäller textil har vi några riktigt fina kuddfodral 50x50 med bjärt design och massor av karaktär. För köksinredningen finns också ett bra utbud, du hittar lyxiga temuggar med vackra metallfärgade öron samt svartvita muggar med små roliga figurer. Utöver muggar har vi vackra kakburkar med lock och trevliga serveringsbrickor för glada dagar. Vill du sätta fest på tillvaron måste du kika på våra glasballonger som fästs i taket. Slutligen inom inredning har vi ett bra utbud av Bloomingvilles inredningsdetaljer .

Inom accessoarer för män och kvinnor har vi en hel del intressanta produkter som passar perfekt som presenter och julklappar. Du hittar de omåttligt populära armbanden med ankare med ett riktigt skärgårdstema, du hittar paracordarmbanden för överlevaren, armband med Sverige-karta samt vackra wraparmband med kristaller . Vi har också riktigt snygga klockor för armen i trä som passar utmärkt som presenter. Utöver detta har vi ett bra utbud av väskor, du hittar till exempel de snygga axelväskorna i filt med djur och coola shoppingväskor med avbildningar av designväskor. Om du vill ha en smart enkel present så kika på våra kreditkortshållare eller cykellysen. Slutligen vill vi slå ett slag för smyckesförvaringen med skogstema som är ett alternativ till smyckesträd.

Inredning
Hon & Han
Nytt