Varför naturliga träleksaker är populära igen

2014-04-06

naturlig trähäst leksak
hållbar leksak trähund

En positiv känsla av barndomen, det är något av de viktigaste att ge sina barn för de flesta föräldrar, det tror och tycker jag i alla fall. Kanske för att de själva har eller inte har haft det och inser vikten av en bra barndom för resten av livet. 

Leksaker som minnesbärare

Även om minnen av barndomen kan vara starka så kan speciella objekt som favoritleksaker vara minnesbärare för oss vuxna. Vissa sparar sina gamla leksaker uppe på vinden under hela det vuxna livet för att ta fram då och då när de är och rotar bland allt gammalt bråte och kan då fyllas av en positiv känsla och positiva minnen när man håller i sin gamla leksak som en gång i tiden var så viktig. 

Våra föräldrar sparar våra leksaker som minnen

Personligen kommer jag ihåg en del från min barndom, men mycket har fallit i glömska när tiden går. Men det jag beskrivit i stycket ovan är något jag upplevt många gånger. Min mor sparade de flesta av mina gamla leksaker, från mjuka gosedjur, till trähundar i snören och även leksaker från lite högre ålder som mina transformers. Inte för att jag leker med dem igen när jag ser dem igen och inte förväntar jag mig att min son kommer att leka med dem, men det är rätt mysigt och trevligt att hålla i dessa saker och försöka minnas så mycket som möjligt. Få en positiv känsla i kroppen och komma ihåg hur roligt mycket var när man var barn. 

En trend mot hållbarhet påverkar också leksaksinköp

Förutom leksakers roll som minnesbärare så har också trenden i samhället vänt. Länge var nytt, vitt och konsumtion viktigast. Men under senare år har trenden mot hållbarhet och återanvändning blivit starkare. Inredningstrenden har speciellt förstärkt detta bara under sista året där det vita numera är omodernt och personliga ombonade folkhem istället är trendigt. 

Fina trähästar och trähundar

Med denna trend är det naturligtvis många som har börjat återanvända äldre leksaker och mer hållbara prylar. Vi tror att dessa trähästar och trähundar du hittar här på Nordic Design Hub ligger mitt i den trenden, naturliga material talar för sig själv, är attraktiva för sin hållbarhet men även okonstlade högkvalitativa “look”. Det finns inga gifter att oroa sig för och de kommer garanterat hålla i en livstid. 

Leksaker som blir mer värda med tiden

Vare sig man återanvänder en gammal träleksak eller köper en ny kommer det garanterat bli en minnesbärare för både föräldrar och barn. Först för föräldrarna som kommer att spara träleksaken fram till dess att barnet skaffat sitt eget hus med vind, och föräldern kommer attt minnas hur underbart det var att ha små barn springande runt i huset när man några gånger per år ser leksaken där uppe på vinden. För barnet som blir vuxet blir det kanske fina saker att ge till sina egna barn när de väl kommer, oavsett om de leker med dem eller inte så blir det minnesbärare för livet, för föräldrar och barn.  En överblick över vårt utbud

Här på Nordic Design Hub hittar du ett omsorgsfullt sammansatt utbud inom inredning. Se våra vackra pärlsmycken med ankare. Vi har fönsterdekorationer små vaser. Vi har affischer med olika teman såsom roliga djur, retroaffischer, musikaffischer, affischer med cykelns historia och affischer för modeintresserade. För väggen har vi fler produkter, vi har till exempel vackra väggprydnader och praktiska samt roliga väggkrokar för barn särskilt. När det gäller textil har vi några riktigt fina kuddfodral 50x50 med bjärt design och massor av karaktär. För köksinredningen finns också ett bra utbud, du hittar lyxiga temuggar med vackra metallfärgade öron samt svartvita muggar med små roliga figurer. Utöver muggar har vi vackra kakburkar med lock och trevliga serveringsbrickor för glada dagar. Vill du sätta fest på tillvaron måste du kika på våra glasballonger som fästs i taket. Slutligen inom inredning har vi ett bra utbud av Bloomingvilles inredningsdetaljer .

Inom accessoarer för män och kvinnor har vi en hel del intressanta produkter som passar perfekt som presenter och julklappar. Du hittar de omåttligt populära armbanden med ankare med ett riktigt skärgårdstema, du hittar paracordarmbanden för överlevaren, armband med Sverige-karta samt vackra wraparmband med kristaller . Vi har också riktigt snygga klockor för armen i trä som passar utmärkt som presenter. Utöver detta har vi ett bra utbud av väskor, du hittar till exempel de snygga axelväskorna i filt med djur och coola shoppingväskor med avbildningar av designväskor. Om du vill ha en smart enkel present så kika på våra kreditkortshållare eller cykellysen. Slutligen vill vi slå ett slag för smyckesförvaringen med skogstema som är ett alternativ till smyckesträd.

Inredning
Hon & Han
Nytt