Smarta roliga planscher för musikälskare

2014-04-28

bruce springsteen poster
the beatles illustration

Här på Nordic Design Hub försöker vi hitta guldkorn till din inredning som inte bara faller dig som ägare på läppen, men också alla som besöker och svänger förbi ditt hem. Eller för den delen kompisar som du kanske vill ge en present.

Även om mycket designinredning är seriös, allvarlig och ibland lite högtravande och svåråtkomlig så tycker vi inte att den behöver vara det. Det är därför vi försöker hitta speciella saker och presenter som med eftertanke skapats av en design mer hjärtat på rätt ställe.

Viktor Hertz är en sådan svensk designer. Hans formgivning och grafiska illustrationer är roliga och lättsamma samtidigt som det är genomtänkte och smarta. Han har skapat en serie rockposters fyllda med så kallade pictogram. Artisterna som han använt inkluderar Bruce Springsteen, The Beatles, The Rolling Stones, Bob Dylan, Elvis och Johnny Cash.

Pictogram är en symbolisk representation och någonting. Ofta en bild som har en innebörd eller en mening. Viktor Hertz har skapat dessa affischer/planscher med utgångspunkt från kända rock- och musik-artister. Varje plansch har en lång rad pictogram som var för sig symboliserar en av artistens mest kända låtar. Det är upp till åskådaren att gissa vilka låtar som ligger bakom varje pictogram. Smart va!?

Vi tycker det är mer än ett roligt påhitt, det är en produkt som lätt kan köpas som present till din musikälskande kompis. Den kan hänga i till exempel sovrum, vardagsrum eller matrum. Perfekt för de gånger du har besökare, kan bli en bra “ice-breaker” om konversationen inledningvis är lite stel, alternativt ett litet tävlingsmoment mellan vänner eller vaför inte bara brilliera med musikkunskaper inför din date. 

Vem önskar sig inte en smart inredningsdetalj som inte bara lyfter ditt hem men också är rolig och smart? :-) 

Dessutom fyller affischer en väldigt viktig roll i hemmet för de som inte ännu har råd att köpa fina tavlor eller bor i temporära boenden som hyreslägenheter eller studentrum. Utan dekorationer på väggarna kan hem lätt se lite kala vita och trista ut, speciellt de hem som man inte ämnar bo i under många år. Alla vill väl bo i en boning med lite liv i, som känns levande och hemtrevliga. Planscher och affischer är dessutom en jättebra inredningsdetalj för alla oss som inte riktigt vet hur vi ska dekorera hemma, för de är lätta att flytta på och byta ut. Kanske till och med ändra efter säsong.

Som en slutkläm vill vi på Nordic Design Hub slå ett slag för roliga och personliga inredningsdetaljer för hemmet. Inred inte bara ditt hem med stil men också mer personlighet, hoppa över IKEA när det gäller dekoration. I alla fall bitvis! En överblick över vårt utbud

Här på Nordic Design Hub hittar du ett omsorgsfullt sammansatt utbud inom inredning. Se våra vackra pärlsmycken med ankare. Vi har fönsterdekorationer små vaser. Vi har affischer med olika teman såsom roliga djur, retroaffischer, musikaffischer, affischer med cykelns historia och affischer för modeintresserade. För väggen har vi fler produkter, vi har till exempel vackra väggprydnader och praktiska samt roliga väggkrokar för barn särskilt. När det gäller textil har vi några riktigt fina kuddfodral 50x50 med bjärt design och massor av karaktär. För köksinredningen finns också ett bra utbud, du hittar lyxiga temuggar med vackra metallfärgade öron samt svartvita muggar med små roliga figurer. Utöver muggar har vi vackra kakburkar med lock och trevliga serveringsbrickor för glada dagar. Vill du sätta fest på tillvaron måste du kika på våra glasballonger som fästs i taket. Slutligen inom inredning har vi ett bra utbud av Bloomingvilles inredningsdetaljer .

Inom accessoarer för män och kvinnor har vi en hel del intressanta produkter som passar perfekt som presenter och julklappar. Du hittar de omåttligt populära armbanden med ankare med ett riktigt skärgårdstema, du hittar paracordarmbanden för överlevaren, armband med Sverige-karta samt vackra wraparmband med kristaller . Vi har också riktigt snygga klockor för armen i trä som passar utmärkt som presenter. Utöver detta har vi ett bra utbud av väskor, du hittar till exempel de snygga axelväskorna i filt med djur och coola shoppingväskor med avbildningar av designväskor. Om du vill ha en smart enkel present så kika på våra kreditkortshållare eller cykellysen. Slutligen vill vi slå ett slag för smyckesförvaringen med skogstema som är ett alternativ till smyckesträd.

Inredning
Hon & Han
Nytt