Hur kan man dekorera en lampskärm till en bordslampa?

2013-09-19

lampskärm med smycken som dekoration
olika modesmycken och kostymsmycken

Vi tänkte lyfta fram något kul och snyggt att göra helt i enlighet med senaste DIY-trenden ("Do It Yourself"). Det gäller ett roligt och enkelt sätt att "jazza" upp lampskärmen din bordslampa.

Använd dina gamla eller oanvända örhängen och broscher för att dekorera din gamla lampskärm. Idén kom från en en bakform med hängande skedar som skuggar en taklampa.

Allt du behöver är en lampskärm, örhängen samt broscher, och ett måttband att använda för att mäta ut den nedre omkretsen av lampskärmen. Det blir ett litet test för dig, en miniräknare tillåten. Du måste beräkna avståndet mellan varje örhänge/brosch vilket beräknas som omkretsen dividerat med antalet örhängen. Till exempel, 40cm (omkrets) / 15 (antalet örhängen) = 2,66cm. Nu använder en penna för att markera ut platsen för varje örhänge på lampskärmen så allt du behöver göra är att trycka örhängena genom skärmen, klart!

Du kan också fästa broscher på kroppen av lampskärmen. Men se till att varje örhänge eller brosch har en liknande vikt jämfört med de motställda, annars kommer din lampskärm att sluta med att se ut som lutande tornet i Pisa.

Relaterad artikel

Vad är den starkaste och viktigaste trenden för inredning nu?En överblick över vårt utbud

Här på Nordic Design Hub hittar du ett omsorgsfullt sammansatt utbud inom inredning. Se våra vackra pärlsmycken med ankare. Vi har fönsterdekorationer små vaser. Vi har affischer med olika teman såsom roliga djur, retroaffischer, musikaffischer, affischer med cykelns historia och affischer för modeintresserade. För väggen har vi fler produkter, vi har till exempel vackra väggprydnader och praktiska samt roliga väggkrokar för barn särskilt. När det gäller textil har vi några riktigt fina kuddfodral 50x50 med bjärt design och massor av karaktär. För köksinredningen finns också ett bra utbud, du hittar lyxiga temuggar med vackra metallfärgade öron samt svartvita muggar med små roliga figurer. Utöver muggar har vi vackra kakburkar med lock och trevliga serveringsbrickor för glada dagar. Vill du sätta fest på tillvaron måste du kika på våra glasballonger som fästs i taket. Slutligen inom inredning har vi ett bra utbud av Bloomingvilles inredningsdetaljer .

Inom accessoarer för män och kvinnor har vi en hel del intressanta produkter som passar perfekt som presenter och julklappar. Du hittar de omåttligt populära armbanden med ankare med ett riktigt skärgårdstema, du hittar paracordarmbanden för överlevaren, armband med Sverige-karta samt vackra wraparmband med kristaller . Vi har också riktigt snygga klockor för armen i trä som passar utmärkt som presenter. Utöver detta har vi ett bra utbud av väskor, du hittar till exempel de snygga axelväskorna i filt med djur och coola shoppingväskor med avbildningar av designväskor. Om du vill ha en smart enkel present så kika på våra kreditkortshållare eller cykellysen. Slutligen vill vi slå ett slag för smyckesförvaringen med skogstema som är ett alternativ till smyckesträd.

Inredning
Hon & Han
Nytt