Varför målas alla lägenheter vita inför försäljning?

2014-05-08

Bor du i Stockholm kan du knappast ha undgått att märka att bostadsmarknaden är “skållhet”. Alla pratar rekordpriser till höger och vänster och kvadratmeterpriser som får en eventuell säljare att dregla. Jo så är det, bostadspriserna går upp. Och i Stockholm är alltid bostäder och bostadsbyten ett hett samtalsämne i fikarummen, eftersom det ligger många nära till hjärtat. Speciellt de som bor i innerstaden och förmodligen kommer byta bostad inom de kommande åren som många där gör. 

Det vita blev populärt

En annan tydlig trend under de senare åren har varit de vita, rena och avskalade. Det har under de 2-4 senaste åren varit omåttligt populärt bland inredare landet runt, men återigen i synnerhet runtom i Stockholm. Ute på landet kanske det har tagit formen “shabby chic” med lite “slitna” trämöbler målade i en rustik vit kulör, och väggarna är vita. I centrala Stockholm har det i många fall handlat om supermoderna och avskalade hem i vitt och lite svart, just vitt och avskalat har varit coolt och extremt inne. 

En befriande känsla

Visst, när den vita trenden först kom kändes den möjligtvis befriande. Den öppnade upp ytor och gjorde att rum kändes rymliga och ljusa. Många möbler och olika omboningar fick stryka på foten. Det blev snabbt hetaste trend bland trendsättare. När den vita trenden väl fått fästa började den sprida sig bland den allmäna befolkningen i centrala Stockholm. Och inte heller var mäklarna och bostadsförsäljarna sena att haka på.

Teorin är som vi antydde tidigare att vitmålade rum ger en känsla av rymd och rymlighet. Det skadar väl inte? Alla vill vi bo större än vi gör. Men det är naturligtvis en illusion. Men jag tror det finns två andra viktiga anledningar varför det blev så extremt populärt för mäklare att rekommendera vitmålning inför försäljning. 

Varför vitt blev en mäklares dröm

Den ena av de två skulle jag tippa är användandet av vidvinkelkameror av mäklare. Med vitmålade väggar och en vidvinkelkamera kan man få den minsta etta/lägenhet att se helt enorm ut på Hemnet-annonsen. Och därmed locka mängder av köpare till visningen. Sedan blir väl folk besvikna på storleken när de väl anländer till visningen, men bostadsmarknaden har varit så het att det funnits tillräckligt många köpare bland de som kommer på visningen för att trissa upp priset ändå. 

Den andra av de två är att många köpare gärna vill sätta sitt eget avtryck i sitt nya hem. Vitt är inte bara neutralt, men det blir också som en vit målarduk för en köpare. Det är fritt fram att med enkelhet måla om, tapetsera eller dekorera när man väl köpt lägenheten. Inga mörka färger som är svåra att måla över eller jobbiga tapeter som man måste riva ner. 

Framtiden ser annorlunda ut

Men jag undrar om det för alltid kommer var på det här viset. Jag tror inte det, jag tror folk inte längre kommer inspireras av det vita utan istället kommer vilja lockas av smart och snygg inredning som är mer personlig och som man kan sätta sin egen prägel på i efterhand också. Här på Nordic Design Hub tycker vi personlighet i heminredning är extremt viktigt och tror samtidigt att den vita trenden så småningom kommer att dö ut. En överblick över vårt utbud

Här på Nordic Design Hub hittar du ett omsorgsfullt sammansatt utbud inom inredning. Se våra vackra pärlsmycken med ankare. Vi har fönsterdekorationer små vaser. Vi har affischer med olika teman såsom roliga djur, retroaffischer, musikaffischer, affischer med cykelns historia och affischer för modeintresserade. För väggen har vi fler produkter, vi har till exempel vackra väggprydnader och praktiska samt roliga väggkrokar för barn särskilt. När det gäller textil har vi några riktigt fina kuddfodral 50x50 med bjärt design och massor av karaktär. För köksinredningen finns också ett bra utbud, du hittar lyxiga temuggar med vackra metallfärgade öron samt svartvita muggar med små roliga figurer. Utöver muggar har vi vackra kakburkar med lock och trevliga serveringsbrickor för glada dagar. Vill du sätta fest på tillvaron måste du kika på våra glasballonger som fästs i taket. Slutligen inom inredning har vi ett bra utbud av Bloomingvilles inredningsdetaljer .

Inom accessoarer för män och kvinnor har vi en hel del intressanta produkter som passar perfekt som presenter och julklappar. Du hittar de omåttligt populära armbanden med ankare med ett riktigt skärgårdstema, du hittar paracordarmbanden för överlevaren, armband med Sverige-karta samt vackra wraparmband med kristaller . Vi har också riktigt snygga klockor för armen i trä som passar utmärkt som presenter. Utöver detta har vi ett bra utbud av väskor, du hittar till exempel de snygga axelväskorna i filt med djur och coola shoppingväskor med avbildningar av designväskor. Om du vill ha en smart enkel present så kika på våra kreditkortshållare eller cykellysen. Slutligen vill vi slå ett slag för smyckesförvaringen med skogstema som är ett alternativ till smyckesträd.

Inredning
Hon & Han
Nytt