Vad är IKEA hacks? Snygga exempel på omgjorda möbler

2014-05-11

ikea hack med en byrå av världens länder
ikea hack där en hylla blivit en soffa

I bilderna ovan har vi två exempel på IKEA hack där en IKEA-byrå först har klätts med en tapet av världens länder, i det andra fallet har en av deras förvaringslösningar/hyllor blivit en bas till en trevlig soffliknande möbel.

Vad är ett IKEA hack och vem gör dem?

IKEA hack eller IKEA hacks är hett i inredningsvärlden just nu. IKEA har naturligtvis länge varit populärt världen över, så populärt att man ibland inte kunnat köpa en IKEA möbel utan att bli påkommen vid hembesök av nära och kära. I för sig är det inget negativt, IKEA gör fina saker och bolagets möbler har blivit omåttligt populära tack vare en snygg men enkel design kombinerat med ett oslagbart pris. 

Men även om många av oss gillar att köpa något från IKEA med låg profil för att det alltid funkar och är ett säkert val så har det gjort att de som vill stå ut, alltså de som vill ha något ovanligare, kännt att de helt enkelt inte kunnat handla på IKEA för att de då har likadana möbler som mängder av andra har. Dessa människor har kanske föredragit att handla på antikauktioner, på loppis eller i mindre möbelbutiker som har lite mer ovanliga pryttlar. 

Vad är det som driver trenden IKEA hacks?

Men nu är det så att tre viktiga saker också skall betänkas. Trenden mot det som kallas för personlig inredning och ibland eklektisk inredning har blivit allt starkare under de sista åren. I allt större utsträckning pysslar folk med så kallad DIY, eller “gör det själv”. Och det tredje är att alla de som förvisso gillar personlig design ändå är sugna på att handla på IKEA eftersom det gör livet så mycket billigare och enklare, allt på samma ställe, perfekt för barnfamiljer etc etc. 

P g a av det ovanstående tror jag så kallade IKEA hacks har blivit så populära. Genom ett IKEA hack kan de som vill ha en personlig stil på hemmet få det men fortfarande handla på IKEA. IKEA hacks handlar om att göra om och dekorera om billiga effektiva IKEA-möbler. D v s man kanske målar om i en ny färg, sätter på ny yta av något typ, sätter på extra material. Det fina med detta är att du nu kan köpa billiga bra IKEA-möbler och med hjälp av skapligt billiga dekorationer kan du skapa unika och personliga möbler. Det enda som krävs är din tid, ditt tålamod och din fantasi. Materialet i sig brukar vara ganska billigt, speciellt i förhållande till färdiga möbler som du köper i möbelbutiker som vanligtvis är jättedyra.

En hållbar trend som ligger i tiden

Faktum är att IKEA hacks känns som en ganska hållbar trend som ligger i tiden. Att handla billigt från ett svensk fint företag känns också bra. Att dekorera och inreda hemmet har alltid varit väldigt populärt i Sverige som har en så mörkt vinter, men nu har det även blivit populärt att bygga om, snickra och måla själv, d v s DIY (eller “Do It Yourself”). IKEA hacks känns kompatibelt med det Sverige och den värld vi lever i. En överblick över vårt utbud

Här på Nordic Design Hub hittar du ett omsorgsfullt sammansatt utbud inom inredning. Se våra vackra pärlsmycken med ankare. Vi har fönsterdekorationer små vaser. Vi har affischer med olika teman såsom roliga djur, retroaffischer, musikaffischer, affischer med cykelns historia och affischer för modeintresserade. För väggen har vi fler produkter, vi har till exempel vackra väggprydnader och praktiska samt roliga väggkrokar för barn särskilt. När det gäller textil har vi några riktigt fina kuddfodral 50x50 med bjärt design och massor av karaktär. För köksinredningen finns också ett bra utbud, du hittar lyxiga temuggar med vackra metallfärgade öron samt svartvita muggar med små roliga figurer. Utöver muggar har vi vackra kakburkar med lock och trevliga serveringsbrickor för glada dagar. Vill du sätta fest på tillvaron måste du kika på våra glasballonger som fästs i taket. Slutligen inom inredning har vi ett bra utbud av Bloomingvilles inredningsdetaljer .

Inom accessoarer för män och kvinnor har vi en hel del intressanta produkter som passar perfekt som presenter och julklappar. Du hittar de omåttligt populära armbanden med ankare med ett riktigt skärgårdstema, du hittar paracordarmbanden för överlevaren, armband med Sverige-karta samt vackra wraparmband med kristaller . Vi har också riktigt snygga klockor för armen i trä som passar utmärkt som presenter. Utöver detta har vi ett bra utbud av väskor, du hittar till exempel de snygga axelväskorna i filt med djur och coola shoppingväskor med avbildningar av designväskor. Om du vill ha en smart enkel present så kika på våra kreditkortshållare eller cykellysen. Slutligen vill vi slå ett slag för smyckesförvaringen med skogstema som är ett alternativ till smyckesträd.

Inredning
Hon & Han
Nytt