Vad är Årets Julklapp 2014? Bra julklappstips

2014-06-10

råsaftcentrifugen årets julklapp 2013
mobiltelefonen årets julklapp 1994

I skrivande stund vet vi faktiskt inte vad HUI Research avgjort är årets julklapp. I november varje år koras nämligen årets julklapp av HUI Research som är ett forskningsinstitut och statistikinstitut för handeln i Sverige. Men sedan 1988 har de korat året julklapp och det finns några kriterier som för dem är extra viktiga:

1) Dels ska produkten stå för ett högt försäljningsvärde eller säljas i stora antal

2) Representera vår tid, alltså något ganska modernt som ligger i tiden

3) Ska helst vara en nyhet eller blossat upp till liv helt plötsligt från att tidigare legat i träda

Årets julklapp 2013

För många svenskar var kanske årets julklapp 2013, råsaftcentrifugen, ett pretentiöst eller oviktigt tillbehör till köket. Men trender i Sverige är alltid extra starka och denna gången fick råsaftcentrifugen rampljuset. HUI Research detaljerar sin motivering och skriver att råsaftcentrifugen blev populär när svenskar i allt större utsträckning satsar på miljö och ekologiskt samt “gör-det-själv”/DIY. Många uppskattar att kunna pressa sina egna korvar eller pressa ut sin egen saft. Och visst, nog är det väldigt gott med hemmagjord apelsinjuice eller hemmagjord äppeljuice. 

Så vad kan vi tänka oss vinner årets julklapp 2014?

Omöjligt att veta om man inte jobbar på HUI Research förstås. Men jag tycker inte trenden mot ekologiskt, miljö och “gör-det-själv” avtar. Dock tycker jag den starkaste trenden under de senare åren och nu speciellt under 2014 varit träning och hälsa. Så jag tror starkt på att någon slags träningsprodukt vinner i år, och då någon som kan användas av många. Tjänster har faktiskt vunnit tidigare, till exempel “Den färdigplockade matkassen” vann 2011, kanske blir det någon slags gymtjänst som vinner eller varför inte ett par rediga längdskidor? Vasaloppet är ju mer populärt än någonsin.

Men kollar man tillbaka är det ofta tekniska innovationer som vinner (över 50%). Kanske hinner 3D-tv:n bli tillräckligt bra för att kunna koras eller varför inte en Netflix-prenumeration? Eller för att knyta an hälsotrenden kanske en träningsklocka med inbyggd GPS vinner.

Varför utnämns årets julklapp? 

Naturligtvis är handeln och organisationer som representerar handeln intresserade av att få mer redaktionellt utrymme i tidningar och magasin för produkter och konsumtion eftersom det är just det som driver dem. Årets julklapp är ett smart PR-trick som, enligt dem själva, piggar upp en grå November-månad men egentligen handlar om att få oss alla julklappshandlare att börja tänka på hur mycket saker som skall inköpas innan julafton.

Julklappstips

För många är årets julklapp ett bergsäkert julklappstips och kanske är det därför den har blivit så populär. Det är alltid lätt att köpa en produkt som redan har fått ett ryggdunk av hela svenska folket, eller åtminstone HUI Research. Behöver du ytterligare julklappstips kan du gärna skicka på vår sida om julklappstips här. Där visar vi 100 idéer på julklappar inom olika kategorier, sedan är du naturligtvis välkommen att lusläsa sortimentet här på Nordic Design Hub. :-) 

Ytterligare julklappstips kan du ju faktiskt hitta i tidigare "årets julklapp". Här kommer de sista årens vinnare: hörlurarna (2012), den färdiga matkassen (2011), surfplattan (2010), spikmattan (2009), en upplevelse (2008), GPS-mottagare (2007), ljudboken (2006), ett pokerset (2005), den platt tv:n (2004), mössan (2003), kokboken (2002), verktyget (2001), DVD-spelare (2000) och  mobiltelefonen (1994) - red. anm. : oj va tiden går!! :-)En överblick över vårt utbud

Här på Nordic Design Hub hittar du ett omsorgsfullt sammansatt utbud inom inredning. Se våra vackra pärlsmycken med ankare. Vi har fönsterdekorationer små vaser. Vi har affischer med olika teman såsom roliga djur, retroaffischer, musikaffischer, affischer med cykelns historia och affischer för modeintresserade. För väggen har vi fler produkter, vi har till exempel vackra väggprydnader och praktiska samt roliga väggkrokar för barn särskilt. När det gäller textil har vi några riktigt fina kuddfodral 50x50 med bjärt design och massor av karaktär. För köksinredningen finns också ett bra utbud, du hittar lyxiga temuggar med vackra metallfärgade öron samt svartvita muggar med små roliga figurer. Utöver muggar har vi vackra kakburkar med lock och trevliga serveringsbrickor för glada dagar. Vill du sätta fest på tillvaron måste du kika på våra glasballonger som fästs i taket. Slutligen inom inredning har vi ett bra utbud av Bloomingvilles inredningsdetaljer .

Inom accessoarer för män och kvinnor har vi en hel del intressanta produkter som passar perfekt som presenter och julklappar. Du hittar de omåttligt populära armbanden med ankare med ett riktigt skärgårdstema, du hittar paracordarmbanden för överlevaren, armband med Sverige-karta samt vackra wraparmband med kristaller . Vi har också riktigt snygga klockor för armen i trä som passar utmärkt som presenter. Utöver detta har vi ett bra utbud av väskor, du hittar till exempel de snygga axelväskorna i filt med djur och coola shoppingväskor med avbildningar av designväskor. Om du vill ha en smart enkel present så kika på våra kreditkortshållare eller cykellysen. Slutligen vill vi slå ett slag för smyckesförvaringen med skogstema som är ett alternativ till smyckesträd.

Inredning
Hon & Han
Nytt