Inspiration: Att inreda med “Midcentury Modern”

2016-06-15

matgrupp midcentry modern
glasflaska midcentry modern
sittgrupp midcentry modern

Författat av @theblueapartment på Instagram.

Klassisk möbeldesign från 1930-1960 talet, det som på engelska kallas för “Midcentury Modern”, har sedan 1990-talet ökat väldigt i efterfrågan. Uttrycket kommer från titeln på Cara Greenbergs bok från 1984; Midcentery Modern; Furniture of the 1950s. Hashtagen #midcenturymodern på Instagram ger en halv miljon träffar och indikerar hur populärt det är med möbler och arkitektur från denna tidsperiod.

Att ta möbler som är gjorda för ett halvt sekel sedan och placera in i dagens moderna lägenheter och hus kan vara en utmaning i sig. Samtidigt som en vill åt deras ikoniska utseenden så vill nog de flesta av oss inte att det ska kännas som ett omodernt boende. Här följer tre tips på hur du kompletterar Midcentury Modern-möbler för ett stiligt och modernt hem:

Färgskala

Vitt, grönt, blått och grått ger ett intryck av nutida och passar ihop med de flesta träslag. Vill du gärna möblera ditt vardagsrum med enbart teakmöbler så använd dessa färger på väggar, golv, mattor och kuddar för mer dynamik. Är du snarare ute efter mer genuinitet så är det röda väggar, senapsgula lampskärmar och blommiga tyger som var populärt på 1940-1950-talet som rekommenderas.

Material

Naturens egna material håller bättre och ser stiligare ut. Trä, skinn, sten och ull är exempel på sådana. Plast och laminat blev populärt på 1950-talet i och med dess billiga framkallning och dessa material höjer istället känslan av den tiden.

Väggkonst

Abstrakt och färgstark konst förstärker minnen av 1960-talet medan harmonisk abstrakt eller figurativ konst inte gör det. Affischcollage med högupplösta fotografier och digitala eller handgjorda illustrationer ger också bra kontrast till Midcentury Modern-möbler.

För mer inspiration följ @theblueapartment på Instagram.En överblick över vårt utbud

Här på Nordic Design Hub hittar du ett omsorgsfullt sammansatt utbud inom inredning. Se våra vackra pärlsmycken med ankare. Vi har fönsterdekorationer små vaser. Vi har affischer med olika teman såsom roliga djur, retroaffischer, musikaffischer, affischer med cykelns historia och affischer för modeintresserade. För väggen har vi fler produkter, vi har till exempel vackra väggprydnader och praktiska samt roliga väggkrokar för barn särskilt. När det gäller textil har vi några riktigt fina kuddfodral 50x50 med bjärt design och massor av karaktär. För köksinredningen finns också ett bra utbud, du hittar lyxiga temuggar med vackra metallfärgade öron samt svartvita muggar med små roliga figurer. Utöver muggar har vi vackra kakburkar med lock och trevliga serveringsbrickor för glada dagar. Vill du sätta fest på tillvaron måste du kika på våra glasballonger som fästs i taket. Slutligen inom inredning har vi ett bra utbud av Bloomingvilles inredningsdetaljer .

Inom accessoarer för män och kvinnor har vi en hel del intressanta produkter som passar perfekt som presenter och julklappar. Du hittar de omåttligt populära armbanden med ankare med ett riktigt skärgårdstema, du hittar paracordarmbanden för överlevaren, armband med Sverige-karta samt vackra wraparmband med kristaller . Vi har också riktigt snygga klockor för armen i trä som passar utmärkt som presenter. Utöver detta har vi ett bra utbud av väskor, du hittar till exempel de snygga axelväskorna i filt med djur och coola shoppingväskor med avbildningar av designväskor. Om du vill ha en smart enkel present så kika på våra kreditkortshållare eller cykellysen. Slutligen vill vi slå ett slag för smyckesförvaringen med skogstema som är ett alternativ till smyckesträd.

Inredning
Hon & Han
Nytt