Tips för upphängning av collage som väggdekoration

2016-07-25

fabfunky wall prints
väggdekoration collage
väggdekoration collage

I läsande stund kanske du är på jakt efter god ideér när det gäller att sätta upp foton, posters eller illustrationer i ett collage på ett snyggt sätt som en sammanhängande väggdekoration. Här kommer lite tips och idéer från oss när du väl skall göra det:

  • Det är troligtvis mest populärt att sätta upp ett collage av posters eller bilder som hänger samman, som matchar och som har ett tema. Kanske kommer de från samma fotograf eller designer. De går ofta i samma färg eller har något annat gemensamt som genast fångar åskådarens öga. Exempel är tillexempel foton på byggnader endast eller ett collage av posters med kända musikartister.
  • Svart vita foton från gamla eller nya tider ger en klassisk känsla som kanske du vill ha i ett modernt hem med twist eller retroinspirerat hem. 
  • Många tycker att udda antal av väggdekorationer att sätta upp är att föredra då det inte ser så ordnat och symetriskt ut, det kan ge lite mer utrymme för konstnärlighet och kreativitet.
  • Dock kan just symmetri träffa väl när du hänger exempelvis några bilder på rad precis rakt över en byrå, över sängen eller över TV-soffan.
  • När det gäller placering är det helt valfritt, en stor kal vägg kan behöva många väggdekorationer för att inte se kal ut längre. Men vissa är lite mer kreativa och placerar bilder eller illustrationer på två vägg i hörnet av ett rum. Man kan också änvända ett collage för att dela av ett rum i två delar med lite olika stil.
  • Glöm inte att hänga upp och sätta upp stora och små foton hemma på familj och sådant som ligger nära hjärtat. Foton som du eller någon nära dig tagit. Det ger inte bara hemkänsla, men det gör också hemmet personligt och utstrålar karaktär.

Vi har en hel del posters här som passar bra i collage. Till exempel våra posters med djur eller med musik. Men du hittar också andra väggdekorationer som smarta väggkrokar eller väggtroféer.

Bilderna ovan hittar du längst till vänster våra egna produkter och därpå två bilder med allmän inspiration.En överblick över vårt utbud

Här på Nordic Design Hub hittar du ett omsorgsfullt sammansatt utbud inom inredning. Se våra vackra pärlsmycken med ankare. Vi har fönsterdekorationer små vaser. Vi har affischer med olika teman såsom roliga djur, retroaffischer, musikaffischer, affischer med cykelns historia och affischer för modeintresserade. För väggen har vi fler produkter, vi har till exempel vackra väggprydnader och praktiska samt roliga väggkrokar för barn särskilt. När det gäller textil har vi några riktigt fina kuddfodral 50x50 med bjärt design och massor av karaktär. För köksinredningen finns också ett bra utbud, du hittar lyxiga temuggar med vackra metallfärgade öron samt svartvita muggar med små roliga figurer. Utöver muggar har vi vackra kakburkar med lock och trevliga serveringsbrickor för glada dagar. Vill du sätta fest på tillvaron måste du kika på våra glasballonger som fästs i taket. Slutligen inom inredning har vi ett bra utbud av Bloomingvilles inredningsdetaljer .

Inom accessoarer för män och kvinnor har vi en hel del intressanta produkter som passar perfekt som presenter och julklappar. Du hittar de omåttligt populära armbanden med ankare med ett riktigt skärgårdstema, du hittar paracordarmbanden för överlevaren, armband med Sverige-karta samt vackra wraparmband med kristaller . Vi har också riktigt snygga klockor för armen i trä som passar utmärkt som presenter. Utöver detta har vi ett bra utbud av väskor, du hittar till exempel de snygga axelväskorna i filt med djur och coola shoppingväskor med avbildningar av designväskor. Om du vill ha en smart enkel present så kika på våra kreditkortshållare eller cykellysen. Slutligen vill vi slå ett slag för smyckesförvaringen med skogstema som är ett alternativ till smyckesträd.

Inredning
Hon & Han
Nytt