Vad är ett "moodboard" och hur gör man? Tips om hemförnyande

2014-05-02

vad är ett moodboard

Vill du ha enkla och snabba tips som du kan ta del av när du inreder hemma, i sommarstugan, uteplatsen eller vad du just för stunden har satt tänderna i för att förändra? Har du fastnat och vet inte hur du ska gå vidare? Vill du se hur känslan kan bli i ditt vardagsrum när du ska göra om? Då bör du läsa vidare...

Lek med tanken att du vill ha en kruka ifrån den affären, en matta ifrån en annan, en retrosoffa tillsammans med din romantiska tapet i vardagsrummet. Tapeten som du valde när det var så inne med  rosor på allt och allt skulle vara vitt, men som du nu har tröttnat på egentligen. Frågan du ställer dig är; passar allt detta ihop? Denna blandning av alla olika stilar? Ett bra tips på att leka med hur man vill inreda och hur man ska få ihop allting är att använda sig av moodboard som det heter i branschen. = ) Det är ett kollage som man använder för att visa vilken känsla och hur den slutliga inredningen upplevs.

Samla ihop material ifrån tidningar, sök på nätet, ta bilder i butiker, hämta tyg och färgprover osv, allt som ger dig inspiration. Använd tex A3-papper i svart, vitt eller någon annan neutral färg. Det kan vara bilder på möbler, blommor, dekorationsartiklar eller färg och tygprover. Det är bara du som sätter gränserna. Placera ut dom på pappret så ser du enklare vad som passar ihop och inte. Så får du med ganska enkla medel en bild av hur ditt rum kan bli. Flytta och byt ut bilderna tills det känns bra eller gör flera förslag och sug på karamellen ett tag. Du kanske vill spara din moodboard och hänga den på väggen senare som ett eget verk? Då kan du använda dig av tavelramar med hönsnät och små klädnypor, där du fäster dina bilder, t ex. Även då är det bara du som sätter gränserna.

Men, den bästa och finaste inredningen får du trots allt med din personliga stil, oavsett om det är ”inne” eller inte. Med din personliga touch i ditt hem, så blir hemmet som du vill ha det!

Lycka till!

Relaterade artiklar

Vad är den starkaste och viktigaste trenden för inredning nu?

Vart kan man få inspiration för inredning, smycken och mode?

Inspiration att dekorera hemma och inköp av dekoration onlineEn överblick över vårt utbud

Här på Nordic Design Hub hittar du ett omsorgsfullt sammansatt utbud inom inredning. Se våra vackra pärlsmycken med ankare. Vi har fönsterdekorationer små vaser. Vi har affischer med olika teman såsom roliga djur, retroaffischer, musikaffischer, affischer med cykelns historia och affischer för modeintresserade. För väggen har vi fler produkter, vi har till exempel vackra väggprydnader och praktiska samt roliga väggkrokar för barn särskilt. När det gäller textil har vi några riktigt fina kuddfodral 50x50 med bjärt design och massor av karaktär. För köksinredningen finns också ett bra utbud, du hittar lyxiga temuggar med vackra metallfärgade öron samt svartvita muggar med små roliga figurer. Utöver muggar har vi vackra kakburkar med lock och trevliga serveringsbrickor för glada dagar. Vill du sätta fest på tillvaron måste du kika på våra glasballonger som fästs i taket. Slutligen inom inredning har vi ett bra utbud av Bloomingvilles inredningsdetaljer .

Inom accessoarer för män och kvinnor har vi en hel del intressanta produkter som passar perfekt som presenter och julklappar. Du hittar de omåttligt populära armbanden med ankare med ett riktigt skärgårdstema, du hittar paracordarmbanden för överlevaren, armband med Sverige-karta samt vackra wraparmband med kristaller . Vi har också riktigt snygga klockor för armen i trä som passar utmärkt som presenter. Utöver detta har vi ett bra utbud av väskor, du hittar till exempel de snygga axelväskorna i filt med djur och coola shoppingväskor med avbildningar av designväskor. Om du vill ha en smart enkel present så kika på våra kreditkortshållare eller cykellysen. Slutligen vill vi slå ett slag för smyckesförvaringen med skogstema som är ett alternativ till smyckesträd.

Inredning
Hon & Han
Nytt