Måla och designa fina muggar med porslinspennor

2016-08-02

fina muggar kaffehumor citat
fina muggar hon och han gifta

Idéer och tips när det gäller dekoration för hemmet är alltid uppskattat tänker vi och den här gången fick det bli ett gör-det-själv pyssel för vuxna och barn med fina muggar. Speciellt för den som tycker det är roligt att formge mönster och måla.

På senare tid har vi sett fina exempel på skålar, muggar och tallrikar dekorerade med porslinspennor i bloggar och på sociala nätverk. Och så länge man har gott om billigt porslin hemma (exempelvis från IKEA) så är det bara att börja måla och göra fina muggar. 

Det finns även gott om utrymme att uttrycka sig på andra sätt med humor och personlig text exempelvis på porslinet. Tänk vad många roliga citat som finns där ute! 

Det kan vara en bra idé att provmåla på ett papper först så du vet vad du ska göra och får en chans att repetera innan det är på riktigt och du ska göra fina muggar.

Använd dig av en svart tunn porslinspenna. Så länge färgen inte torkat kan du ta lite blött hushållspapper och torka bort eventuellt kludd. När du är klar låter du färgen torka i ca 4 tim och sedan ska den härdas i ugnen (160°C i 30 min). Då tål den mild maskindisk. Se till att ha bra ventilation under tillverkningen.

Även om man inte är en mästare på att måla eller lite ostadig på handen blir resultatet ok, det är ju trots allt gör-det-själv (DIY) så då ska det vara lite personlighet, inte helt perfekt.

Relaterad videoEn överblick över vårt utbud

Här på Nordic Design Hub hittar du ett omsorgsfullt sammansatt utbud inom inredning. Se våra vackra pärlsmycken med ankare. Vi har fönsterdekorationer små vaser. Vi har affischer med olika teman såsom roliga djur, retroaffischer, musikaffischer, affischer med cykelns historia och affischer för modeintresserade. För väggen har vi fler produkter, vi har till exempel vackra väggprydnader och praktiska samt roliga väggkrokar för barn särskilt. När det gäller textil har vi några riktigt fina kuddfodral 50x50 med bjärt design och massor av karaktär. För köksinredningen finns också ett bra utbud, du hittar lyxiga temuggar med vackra metallfärgade öron samt svartvita muggar med små roliga figurer. Utöver muggar har vi vackra kakburkar med lock och trevliga serveringsbrickor för glada dagar. Vill du sätta fest på tillvaron måste du kika på våra glasballonger som fästs i taket. Slutligen inom inredning har vi ett bra utbud av Bloomingvilles inredningsdetaljer .

Inom accessoarer för män och kvinnor har vi en hel del intressanta produkter som passar perfekt som presenter och julklappar. Du hittar de omåttligt populära armbanden med ankare med ett riktigt skärgårdstema, du hittar paracordarmbanden för överlevaren, armband med Sverige-karta samt vackra wraparmband med kristaller . Vi har också riktigt snygga klockor för armen i trä som passar utmärkt som presenter. Utöver detta har vi ett bra utbud av väskor, du hittar till exempel de snygga axelväskorna i filt med djur och coola shoppingväskor med avbildningar av designväskor. Om du vill ha en smart enkel present så kika på våra kreditkortshållare eller cykellysen. Slutligen vill vi slå ett slag för smyckesförvaringen med skogstema som är ett alternativ till smyckesträd.

Inredning
Hon & Han
Nytt