Bloggtips: En resa i eklektisk inredningsstil

2016-08-06

eklektisk inredning modern
handfat industriell inredning
sideboard retro inredning

Vi, liksom de flesta andra, söker ständigt efter nya fräscha idéer som vi vill dela med vår publik. Den här gången fick det bli ett bloggtips av en blogg som mötte våra vägar. 

Eclectista är en inredningsblogg som inriktar sig på inspirerande inredning, färg/form och design som lockar till att våga ta ut svängarna.

Bloggen drivs av Charlotte Warnestad som har studerat inredningsdesign vid Arkitektskolen For Indretningsdesign i Köpenhamn och som numera är inredningskonsult.

Som namnet antyder så blandar den här bloggen stilarna friskt, vilket ur vårt perspektiv är en uppfriskande källa till inspiration. Just eklektisk stil går även i linje med vad vi själva står för. Varför låsa fast sig i en endaste stil? 

Det finns många olika inredningsstilar där ute och endel av de har blivit väldigt populära och vanliga. Men en stil som inte nämns så ofta men ändå är otroligt vanlig i många hem (utan att man kanske vet om det) är just eklektisk stil. Eklekticism kommer från Grekland och betyder ”utväljande”, dvs stilblandning. Ett rätt märkligt ord men det är att man blandar olika stilar med varandra. Inom arkitektur används uttrycket för det sena 1800-talets stilblandningar som t.ex. barock, gotik, renässans. 

Hursomhelst, på den här bloggen (klicka här) hittar du många härliga bilder inom inredning som du inte får missa. Det finns också tillhörande Instagram-konto (klicka här).En överblick över vårt utbud

Här på Nordic Design Hub hittar du ett omsorgsfullt sammansatt utbud inom inredning. Se våra vackra pärlsmycken med ankare. Vi har fönsterdekorationer små vaser. Vi har affischer med olika teman såsom roliga djur, retroaffischer, musikaffischer, affischer med cykelns historia och affischer för modeintresserade. För väggen har vi fler produkter, vi har till exempel vackra väggprydnader och praktiska samt roliga väggkrokar för barn särskilt. När det gäller textil har vi några riktigt fina kuddfodral 50x50 med bjärt design och massor av karaktär. För köksinredningen finns också ett bra utbud, du hittar lyxiga temuggar med vackra metallfärgade öron samt svartvita muggar med små roliga figurer. Utöver muggar har vi vackra kakburkar med lock och trevliga serveringsbrickor för glada dagar. Vill du sätta fest på tillvaron måste du kika på våra glasballonger som fästs i taket. Slutligen inom inredning har vi ett bra utbud av Bloomingvilles inredningsdetaljer .

Inom accessoarer för män och kvinnor har vi en hel del intressanta produkter som passar perfekt som presenter och julklappar. Du hittar de omåttligt populära armbanden med ankare med ett riktigt skärgårdstema, du hittar paracordarmbanden för överlevaren, armband med Sverige-karta samt vackra wraparmband med kristaller . Vi har också riktigt snygga klockor för armen i trä som passar utmärkt som presenter. Utöver detta har vi ett bra utbud av väskor, du hittar till exempel de snygga axelväskorna i filt med djur och coola shoppingväskor med avbildningar av designväskor. Om du vill ha en smart enkel present så kika på våra kreditkortshållare eller cykellysen. Slutligen vill vi slå ett slag för smyckesförvaringen med skogstema som är ett alternativ till smyckesträd.

Inredning
Hon & Han
Nytt