Vad är italiensk inredning och inredningsdesign?

2016-08-22

smeg kylskåp
italiensk köksinredning

Italiensk design ligger lite i ropet just nu igen och här kommer en överblock om just denna inredningsstil.

Hur utmärker sig italiensk design?

Italiensk design är väldigt modern. Man tror att italiensk design är mysig inredning med mycket levande ljus. Men de flesta italienska hem är snarare funktionella och enkla. 

Vad är ett måste om man vill inreda i italiensk stil?

Modern italiensk inredningsdesign är enkel och avskalad. Man har mycket mörka färger och mörka trägolv. Ute på landet använder man sig av naturliga material. De flesta har stor gasspis i sitt hem, vilket är väldigt charmigt. Framför allt är köket i fokus.

Men om man ska försöka sammanfatta italiensk inredningsstil på något sätt så kan man säga att den kännetecknas av mörkare och dovare färger än svensk inredningsstil, den saken är säker. Svensk inredning kan ofta sägas vara besatt av ljus, ju ljusare desto bättre, vi har så mycket mörker så ljus behövs. I Italien är ju ljuset mer jämnt spritt över året.

Annars kan sägas att skillnaderna mellan lantligt och modernt har en del gemensamt med de svenska motsvarigheterna: mer naturmaterial i lantliga inredningar, exempelvis. Dessutom kännetecknas italiensk inredning också ofta av enkelhet, vilket även modern svensk inredning i mångt och mycket gör. Ändå så är skillnaderna stora.

Italiensk inredning kan också sägas kännetecknas av att köket är lite av hemmets medelpunkt, mer så än i Sverige. Italiensk matlagning är ju i absolut världsklass, och det samma kan då sägas om de italienska köken. Inbjudande, mysiga och trevliga att vistas i.

Hur ser italienska kök ut?

Både italiensk mat samt den italienska kulturen är bland de mest eftertraktade världen över och det är då många som vill ha ett kök i italiensk stil. De första bilderna som kommer till sinnet är kök i små hus på gräsbevuxna sluttningar i Toscana där aromatisk mat som tillagas i gamla lerkärl och det flödar av druvor och härliga viner. Och italiensk köksinredning är allt detta och mycket mer. Italienska kök är inte bara kända för deras skönhet, utan även för deras värme och trivsel. 

Dekorationsidéer för det italienska köket

De färger som används bör vara sådana att de påminner om den italienska landsbygden. Så, när du målar väggarna i köket, väljer gardiner eller väljer kökstillbehör så satsa på blått, grönt, jordtoner, som skildrar gräsbevuxna sluttningar och himmel. Du kan också använda färger som orange, rött och gult, för att lägga till värme till ditt kök. Lila är en annan färg som används mycket i italiensk inredning, främst på grund av förekomsten av ett stort antal lavendelfält i Italien.

Möblerna i ett lantligt italienskt kök bör ha en gammaldags känsla. Ett bra alternativ för det italienska köket skulle vara att ha flertalet trästolar eller stora träbänkar för sittplatser, där familjen kan sitta och umgås. En träbyrå, en trähylla eller köksskåp i trä att ställa kokböcker och andra husgeråd är några andra möbler som kan användas i ett italienskt kök. Köksön är en annan italiensk idé.

Dessutom är italienska kök kända för sina bekväma möbler, så du kan gott ställa in en soffa i köket så det blir en plats där mycket tid kan ägnas åt att tillsammans med familjemedlemmar, matlagning och att prata över maten. 

Om du vill en samtida, modern italiensk köksinredning så bör du satsa på massor av rostfritt stål. Numera är också italienska köksbänkskivor ofta tillverkade av rostfritt stål. För att få en modern italiensk look kan du använda möbler av metall eller smidesjärn också. 

Kanske exemplifieras denna moderna men stilfulla köksstil bäst av vitvarutillverkaren Smeg som tillverkar härliga kylskåp, köksmaskiner och spisar.

Italienska vardagsrum är dock lite mer aviga

Vardagsrummen har börjat bli populära nu men var till för några år sedan nästan obefintliga i italienska hem. I italienska hem umgicks man istället ofta i köket eller i matsalen. Det fanns hem helt utan soffor eller där sofforna stod i ett rum där man aldrig befann sig, inte alls likt svenska vardagsrum som ofta är det rum där man befinner sig mest.En överblick över vårt utbud

Här på Nordic Design Hub hittar du ett omsorgsfullt sammansatt utbud inom inredning. Se våra vackra pärlsmycken med ankare. Vi har fönsterdekorationer små vaser. Vi har affischer med olika teman såsom roliga djur, retroaffischer, musikaffischer, affischer med cykelns historia och affischer för modeintresserade. För väggen har vi fler produkter, vi har till exempel vackra väggprydnader och praktiska samt roliga väggkrokar för barn särskilt. När det gäller textil har vi några riktigt fina kuddfodral 50x50 med bjärt design och massor av karaktär. För köksinredningen finns också ett bra utbud, du hittar lyxiga temuggar med vackra metallfärgade öron samt svartvita muggar med små roliga figurer. Utöver muggar har vi vackra kakburkar med lock och trevliga serveringsbrickor för glada dagar. Vill du sätta fest på tillvaron måste du kika på våra glasballonger som fästs i taket. Slutligen inom inredning har vi ett bra utbud av Bloomingvilles inredningsdetaljer .

Inom accessoarer för män och kvinnor har vi en hel del intressanta produkter som passar perfekt som presenter och julklappar. Du hittar de omåttligt populära armbanden med ankare med ett riktigt skärgårdstema, du hittar paracordarmbanden för överlevaren, armband med Sverige-karta samt vackra wraparmband med kristaller . Vi har också riktigt snygga klockor för armen i trä som passar utmärkt som presenter. Utöver detta har vi ett bra utbud av väskor, du hittar till exempel de snygga axelväskorna i filt med djur och coola shoppingväskor med avbildningar av designväskor. Om du vill ha en smart enkel present så kika på våra kreditkortshållare eller cykellysen. Slutligen vill vi slå ett slag för smyckesförvaringen med skogstema som är ett alternativ till smyckesträd.

Inredning
Hon & Han
Nytt