Design och stil för New England hus

2016-09-06

new england stil hus
new england stil hus
new england stil hus

Genom inspiration från New England i nordöstra USA har den denna amerikanska byggstil slagit igenom bland nya svenska villabyggare.

Det nordiska inredningsidealet med funktionalism och ljus lätt design och ibland med marina inslag gör sig perfekt tillsammans med New England-stilen och kanske är det just därför trenden blivit så otroligt populär i vårt land, det är bara att se hur populära varumärken som Gant och Lexington är. 

Den ursprungliga New Endland-stilen har sitt säte i kolonialmakternas arkitektur, fina bosättare. Den inkluderar marina inslag som fyrar, signalflaggor, gamla skepp och möbler i mörka, fina träslag. Mycket kombineras med träpanelklädda rum med vitt som basfärg både när det gäller väggar och på textilier. 

Det syns tydligt utsidan att ett hus är i New England-stil. De stora verandorna är en designdetalj som ofta ligger längs en hel långsida och med fina pelare som bär upp det överbyggda taket. Entrén är inte sällan storslagen och återfinns centralt på huset. Ytterdörren kan vara i vara i pardörrs-modell, ofta med sidofönster. Fasaden har liggande panel med vitt, mörkbrunt och andra havsnära färger som blågrått eller grått. 

Fönstrena dekoreras med spröjs och har grövre sektioner som fylls med mindre rutor. Egentligen ska det också vara fönster med skjutluckor med en fast horisontell mittpost. Men med hjälp av fina jalusi-fönsterluckor kan man också locka fram den där riktigt läckra New England-stilen. Fönstren skall vara av samma storlek och sitta symetriskt placerade på fasaden. 

Stilen skall vara ren och gedigen men utan för mycket detaljer. Inga onödiga krusiduller alltså utan små stilrena detaljer som istället blir till små signum för den design som kännetecknar New England-stilen. Ett annat exempel är de fina takfötterna som avslutar de dubbla knutbrädorna uppe mot taket. 

På villor med inredd vind kan man, för att få in ett fint ljus på vindsplanet, montera takkupor som då också måste hålla samma symmetri och liksidighet utefter huskroppen. Stilen på takkuporna skall vara av den smalare, högre modellen för att ge precis rätt känsla till huset.

Slutligen, när gäller taket på nya New Englandhus så används kvadratiska, släta pannor av betong eller pappshingel exempelvis. Vissa använder också bandfalsad plåt som ett annat praktiskt sätt att knyta ihop själva taket med överbyggda verandor eller entrétak vilket blir både snyggt och dessutom ger dig ett tak som kräver minimalt med underhåll.

New England hus kräver att den arkitekt som ritar huset kan anpassa sig, både till miljön som huset skall stå i men också hålla fast vid alla dessa detaljer som är utmärkande för just New England-stilen. Det är ett stycke historia som skall sammanfogas med ett modernt marininspirerat uttryck så det gäller att hitta rätt och hålla tråden både på utsidan och insidan av det nya huset.En överblick över vårt utbud

Här på Nordic Design Hub hittar du ett omsorgsfullt sammansatt utbud inom inredning. Se våra vackra pärlsmycken med ankare. Vi har fönsterdekorationer små vaser. Vi har affischer med olika teman såsom roliga djur, retroaffischer, musikaffischer, affischer med cykelns historia och affischer för modeintresserade. För väggen har vi fler produkter, vi har till exempel vackra väggprydnader och praktiska samt roliga väggkrokar för barn särskilt. När det gäller textil har vi några riktigt fina kuddfodral 50x50 med bjärt design och massor av karaktär. För köksinredningen finns också ett bra utbud, du hittar lyxiga temuggar med vackra metallfärgade öron samt svartvita muggar med små roliga figurer. Utöver muggar har vi vackra kakburkar med lock och trevliga serveringsbrickor för glada dagar. Vill du sätta fest på tillvaron måste du kika på våra glasballonger som fästs i taket. Slutligen inom inredning har vi ett bra utbud av Bloomingvilles inredningsdetaljer .

Inom accessoarer för män och kvinnor har vi en hel del intressanta produkter som passar perfekt som presenter och julklappar. Du hittar de omåttligt populära armbanden med ankare med ett riktigt skärgårdstema, du hittar paracordarmbanden för överlevaren, armband med Sverige-karta samt vackra wraparmband med kristaller . Vi har också riktigt snygga klockor för armen i trä som passar utmärkt som presenter. Utöver detta har vi ett bra utbud av väskor, du hittar till exempel de snygga axelväskorna i filt med djur och coola shoppingväskor med avbildningar av designväskor. Om du vill ha en smart enkel present så kika på våra kreditkortshållare eller cykellysen. Slutligen vill vi slå ett slag för smyckesförvaringen med skogstema som är ett alternativ till smyckesträd.

Inredning
Hon & Han
Nytt