Vad definierar inredningsstilen Hollywood Regency?

2016-09-17

hollywood regency stil
hollywood regency stil
hollywood regency stil

Hollywood Regency-stilen, som ibland kallas Regency Moderne, är en designstil som beskriver både inredning och landskapsarkitektur som kännetecknas av djärv användning av färg och kontrast ofta med metalliska och glas accenter avsedda att beteckna både överflöd och komfort. När designers från Hollywoods guldålder, som William Haines och Dorothy Draper, uppmuntrade filmstjärnor i Hollywood att dekorera sina hem med övertoner av glitter och glamour, uppstod en ny designstil som då kallades för Hollywood Regency. Under 1930-talet var Hollywood Regency en favoritstil bland kändisar som sträckte sig från skådespelerskan Joan Crawford till framtidens First Lady, Nancy Reagan.

Karakteriserande detaljer

Varje hem i stilen Hollywood Regency är full av glitter och glamour täckt av lack, krom, och speglande ytor. Varje detalj är tänkt att förmedla lyx och det finns alltid en känsla av att folk ska se bra ut i denna design - särskilt om de bär badrockar i satin och de samtidigt smuttar på en cocktail. Det är en stil som är tänkt att känntecknas av lättsinnig överdådighet, extravagant obalanserad, men samtigt elegant och modern. Block i kontrasterande färg, särskilt rosa, turkos, gult och svart-och-vit är flitigt använda kontraster. Ibland i ordnad men asymmetrisk upprepning eller på olika texturer av mjuka möbler i rum med högt i tak och stora fönster.

Hollywood Regency handlar om detaljerna. Underbara tyger, fransar på lampskärmar, ljuskronor med kristaller - Hollywood Regency stil handlar om glamour, men så mycket återfinns i underbara detaljer.

Hollywood Regency fokuserar på att göra hemmet ett showroom för gäster, och klassiska designers för denna stil sparar ingen glans, glitter eller glamour att få rätt känsla.

Lacka allt! Denna stil anväder mycket av ljusa glänsande färger på möbler. Så använd lackerade möbler eller köp super glansig sprayfärg och gör det själv.

Du kan också ersätta alla dörr- och skåp-knoppar med mässing och lägga till andra mässingsdetaljer till varje dörr.

Du kan använda sammetsdraperier, lampskärmar i siden och tjocka, skulpterade mattor för att markera Hollywood Regency. 

Socialt umgänge i centrum

Designens betoning är inte på möbler eller tillbehör, men känslan de skapar. Det handlar om sociala rum, från innan vi alla hade stora rum och stora TV-apparater och öppna planlösningar. 

Hollywood Regency design är tänkt att vara en eklektisk blandning av stilar med ett övergripande lyxigt tema. Vissa gör misstaget att tro att de bara kan ta något från en loppmarknad för att få till rätt look. Stilen lämpar sig för att blanda och matcha, men det är viktigt att komma ihåg koordinerande element.

Designen är en återgång till en annan era, men den är fortfarande otroligt modern och relevant för dagens skyndade livsstil, där människor ser sina hem som utrymmen där de kan koppla av. Hela stilen handlar om njutande människor, som njuter av tiden tillsammans. Det handlar om glamour och få en glimt av de forna dagar där TV var mindre viktigt och livet handlade om cocktails och socialt umgänge.En överblick över vårt utbud

Här på Nordic Design Hub hittar du ett omsorgsfullt sammansatt utbud inom inredning. Se våra vackra pärlsmycken med ankare. Vi har fönsterdekorationer små vaser. Vi har affischer med olika teman såsom roliga djur, retroaffischer, musikaffischer, affischer med cykelns historia och affischer för modeintresserade. För väggen har vi fler produkter, vi har till exempel vackra väggprydnader och praktiska samt roliga väggkrokar för barn särskilt. När det gäller textil har vi några riktigt fina kuddfodral 50x50 med bjärt design och massor av karaktär. För köksinredningen finns också ett bra utbud, du hittar lyxiga temuggar med vackra metallfärgade öron samt svartvita muggar med små roliga figurer. Utöver muggar har vi vackra kakburkar med lock och trevliga serveringsbrickor för glada dagar. Vill du sätta fest på tillvaron måste du kika på våra glasballonger som fästs i taket. Slutligen inom inredning har vi ett bra utbud av Bloomingvilles inredningsdetaljer .

Inom accessoarer för män och kvinnor har vi en hel del intressanta produkter som passar perfekt som presenter och julklappar. Du hittar de omåttligt populära armbanden med ankare med ett riktigt skärgårdstema, du hittar paracordarmbanden för överlevaren, armband med Sverige-karta samt vackra wraparmband med kristaller . Vi har också riktigt snygga klockor för armen i trä som passar utmärkt som presenter. Utöver detta har vi ett bra utbud av väskor, du hittar till exempel de snygga axelväskorna i filt med djur och coola shoppingväskor med avbildningar av designväskor. Om du vill ha en smart enkel present så kika på våra kreditkortshållare eller cykellysen. Slutligen vill vi slå ett slag för smyckesförvaringen med skogstema som är ett alternativ till smyckesträd.

Inredning
Hon & Han
Nytt