Michael Kors: Vad du bör veta om den mest populäre designern nu

2014-01-14

klocka i rosguld av michael kors
blå jet set shoppingväska av michael kors
bild på designern michael kors

Vilka är Michael Kors mest populära väskor och klockor? Om du inte har hört namnet Michael Kors så måste du ha bott i en grotta i ett land långt, långt borta under de sista två åren. Skämt åsido, Michael Kors är en stor, nej ännu bättre, en enorm stjärna i modevärlden, särskilt hans "diffusion line" MICHAEL Michael Kors som lanserades 2004. Klicka här för att se hur stark Michael Kors-trenden är i Sverige.

En "diffusion line" är ett sekundärt sortiment av varor som skapats av en high-end designer som säljs till mer rimliga priser. En "diffusion line" är separat från ett modehus "signature line" eller huvudsakliga designlinje som vanligtvis säljs till mycket högre priser. Medan det huvudsakliga märket Michael Kors stannar som ett "high-fashion" lyxmärke, tillgodoser MICHAEL Michael Kors kvinnors begär till mycket mer tillgängliga priser.

Populära designprodukter

Michael Kors mest populära design är från hans "diffusion line" MICHAEL Michael Kors. Han startade själv trenden med rosguldfärgade klockor (första bilden), och alla, ja alla, älskar rosguldsklockorna från Michael Kors. 

Men låt oss inte glömma hans Jet Set Travel shoppingväska som finns tillgänlig i regnbågens alla färger. Om du tänker promenera längs gatorna i Östermalm i Stockholm, kommer du att kunna se så många unga kvinnor som bär den här väskan, det är som en uniforms-väska för Östermalm. Det är andra bilden som är Jet Set väskan.

Framgångsreceptet

Vi tror att de främsta anledningar till Michael Kors framgång är hans lediga men eleganta design som passar den svenska stilen som handen i handsken, priset är också bra.

Klockorna och väskorna är lätta att bära eftersom de är så praktiska. Frågan är om inte rosguldsklockorna är de bäst säljande klockorna i Sverige nu, populariteten beror på ett bra pris och skitsnygg design.

Amerikansk design 

Som en amerikansk designer för "casual wear", konkurrerar Kors främst med Marc Jacobs och Ralph Lauren. Men kritiker säger att Michael Kors är en av de sista amerikanska designers idag som inte har tittat utomlands för stil inspiration och låt oss hoppas att han fortsätter så.

I Sverige är trenden med Marc Jacobs också starkt, dock inte lika stark. Men Michael Kors och Marc Jacobs stil och varumärke liknar varandra.

Designerbakgrund 

Michael Kors föddes den 9 augusti 1959 i New York. Hans mor var en modell, vilket delvis förklarar mysteriet till varför han är så lång då modeller ofta är mycket långa.

Han började designa kläder vid 19 års ålder, och när han var 23 år gammal övertygade han världskända moderedaktören Anna Wintour på amerikanska Vogue att få visa sin egna uppsättning vilket som en katapult startade hans super-karriär inom modebranschen.

Kanske är det därför Michael Kors refererades i filmen "The Devil Wears Prada", vissa säger att filmen är baserad på Anna Wintour. Ingen kan bekräfta att det är just Anna Wintour eftersom ingen vill få Anna Wintours iskalla blick då den kommer frysa din själ intill evigheten. I en av scenerna i filmen sveper Miranda ("The Devil" eller då möjligtvis Anna Wintour) in på sitt kontor och ger en lista med instruktioner till hennes personliga assistent, spelad av Emily Blunt. Miranda beordrar Emily: "Svara ja till Michael Kors party och jag vill att föraren ska släppa av mig vid 09:30 och hämta upp mig 9:45 prick."

Alltså kan inte ens "The Devil" motstå Michael Kors.  

Relaterade artiklar

Vilka är Sverige och Danmarks kända designers för smycken?

Om handgjorda silversmycken - Silverhalsband och silverörhängen

Smyckesbutiker på nätet listade - Köpa smycken online

Relaterad videoEn överblick över vårt utbud

Här på Nordic Design Hub hittar du ett omsorgsfullt sammansatt utbud inom inredning. Se våra vackra pärlsmycken med ankare. Vi har fönsterdekorationer små vaser. Vi har affischer med olika teman såsom roliga djur, retroaffischer, musikaffischer, affischer med cykelns historia och affischer för modeintresserade. För väggen har vi fler produkter, vi har till exempel vackra väggprydnader och praktiska samt roliga väggkrokar för barn särskilt. När det gäller textil har vi några riktigt fina kuddfodral 50x50 med bjärt design och massor av karaktär. För köksinredningen finns också ett bra utbud, du hittar lyxiga temuggar med vackra metallfärgade öron samt svartvita muggar med små roliga figurer. Utöver muggar har vi vackra kakburkar med lock och trevliga serveringsbrickor för glada dagar. Vill du sätta fest på tillvaron måste du kika på våra glasballonger som fästs i taket. Slutligen inom inredning har vi ett bra utbud av Bloomingvilles inredningsdetaljer .

Inom accessoarer för män och kvinnor har vi en hel del intressanta produkter som passar perfekt som presenter och julklappar. Du hittar de omåttligt populära armbanden med ankare med ett riktigt skärgårdstema, du hittar paracordarmbanden för överlevaren, armband med Sverige-karta samt vackra wraparmband med kristaller . Vi har också riktigt snygga klockor för armen i trä som passar utmärkt som presenter. Utöver detta har vi ett bra utbud av väskor, du hittar till exempel de snygga axelväskorna i filt med djur och coola shoppingväskor med avbildningar av designväskor. Om du vill ha en smart enkel present så kika på våra kreditkortshållare eller cykellysen. Slutligen vill vi slå ett slag för smyckesförvaringen med skogstema som är ett alternativ till smyckesträd.

Inredning
Hon & Han
Nytt