Bookman - Snyggt funktionellt cykellyse - Cykellysen

Coola cykellysen på ett displayglas och en vit cykel

Coola cykellysen på ett displayglas och en vit cykel

Svart cykellyse med lysdiod från Bookman

Svart cykellyse med lysdiod från Bookman

Coolt grönt cykellyse med rött LED-ljus

Coolt grönt cykellyse med rött LED-ljus

Bookman grundades av trion Victor, Johan och David år 2009 under deras studietid på Linköpings Universitet och de har under hela företagets verksamma tid jobbat med med cykelprylar och cykelaccessoarer.

Här hittar du Bookmans grundutbud av cykellysen till din cykel i olika färger samt deras senaste tillskott i form av USB-lysen till din cykel.

Startsidan Inredning Hon & han

Snyggt och funktionellt cykellyse

Cykellysen som blir ett riktigt bra komplement till din fina cykel. Det här är cykellysen med både funktion och snygg design förbättrar "looken" på din cykel och dig som cyklist istället för den vanliga trista design man oftast får på cykellysen.

Stark lysfunktion för vintermörkret

Under den svenska vintern är det viktigt att synas i mörkret och vara säker. Som cyklist bör du synas av mötande bilar, andra cyklister och gående exempelvis. Med ett cykellyse från Bookman kommer du synas på flera hundra meters håll. Samtliga lysen är LED-lysen och kommer därför inte att behövas bytas.

Praktisk och enkel hantering

Dessa lysen för din cykel är lätta att fästa fast och ta av cykeln. De passar alla olika tjocklekar av styren och ramar. Strömbrytarknappen är stor vilket gör det enkelt att slå och av på cykellyset med tjocka handskar.

Omtänksamma presenter

Det här blir perfekta presenten eller julkappen till den som du bryr dig om och kan visa omtänksamhet på ett lättsmält sätt. Dessutom är de snygga produkter som blir fina och uppskattade presenter. 

När man köper cykellysen är det ofta en fråga om funktion över form, såsom det verkar vara generellt i cykelbranschen. Och traditionellt har det varit så med cykellysen, de är stora, plastiga och inte särskilt estetiska lösningar med kort batteritid. Bookman försöker ändra på en traditionell inställning och har därför skapat cykellysen med mycket eftertanke på funktion men ändå sätt form på en lika hög pidestal. 

Lagar och regler för cyklar

Det är inte särskilt mycket att behöva tänka på när man kör sin cykel. Men vissa regler gäller enligt lag och skall följas. De mest basala reglerna är att en cykel alltid måste ha ringklocka och broms. Vid färd i mörker gäller särskilda regler. Då krävs:

  • En lykta baktill som kan visa rött ljus bakåt och tydligt kunna ses på ett avstånd av 300 meter. Baklyktan får var av blinkande typ om den blinkar med minst 200 blinkningar/minut.
  • Strålkastare framtill som kan avge vitt eller gult ljus med sådan ljusstyrka att fordonet under mörker kan föras på betryggande sätt, eller en lykta framtill som kan visa vitt eller gult ljus framåt och tydligt kunna ses på ett avstånd av 300 meter.
  • En röd reflex baktill, vit reflex framtill och vit eller orangegul åt sidan.

Bookmans cykellysen klarar naturligtvis dessa krav från Transportstyrelsen. Bookman sätter trenden med sina cykellysen med LED-ljus. En ny typ av energisnål belysning med mycket god ljusstyrka. Tidigare var det vanligt att ha en dynamo som genererade energi för att driva ett fastmonterat cykellyse, sedan kom portabla cykellysen med glödlampor och batterier, nu sist LED-lampor även kallade lysdioder. 

Anledningen till de relativt detaljerade reglerna för cykellysen från Transportstyrelsen är naturligtvis säkerhet. En cykel är ett transportmedel som kan färdas i god hastighet och som ibland färdas bland bilar. För att undvika trafikfaror under kvällstid och nattetid är det därför viktigt för cyklisten att så gott det går informera till exempel bilförare om sin närvaro med hjälp av lysen och reflexer. Det blir dock svårt för cyklar att någonsin synas lika väl som bilar. 

Om Bookman

Bookman är ett Stockholmsbaserat varumärke som gör tillbehör till cyklar (som cykellysen) och för de som gillar cykling. Inspirerade av det livliga cykellivet i olika Europeiska metropol, ligger fokus den urbana cyklisten, för vilken stil är lika viktigt som funktion. Bookmans mål är att göra ett bestående intryck på cykelkulturen i världen. De hoppas kunna inspirera fler att ta upp cykling och för att göra livet i sadeln roligare för alla som gör. De blandar inspiration från cykling och mode, försöker uppmärksamma detaljer som tidigare var förbisedda, Bookman strävar efter att designa smarta lösningar för vardagliga behov inom cykling. 

Produktbeskrivning

Dessa cykellysen blir perfekta att köpa till dig själv eller som present till någon du bryr dig om och visar att du tänker säkerhet med stil och funktion på cykeln. De finns i olika snygga färger och blir en perfekt cykelpryl och accessoar för cykelfantaster, dina barn eller vardagscyklare. Finns i färgerna blått, rött, gult, grönt, svart och vitt. Det finns en USB-variant som laddas via USB.

Två stycken cykellysen med LED-ljus ingår varav det ena lyset har vitt ljus för fram och det andra rött ljus för bak. Fungerar i fyra lägen:

  • Avstängt ljus
  • Kontinerligt blinkande ljus
  • Intermittent blinkande ljus
  • Stadigt helt ljus

Lysena är praktiska och funktionella att hantera, även på vintern med stora handskar, då de är enkla att sätta fast och ta av snabbt med de elastiska banden samt en stor strömbrytarknapp på varje ljus. Cykellysena sätts fast på styret samt sadelstången.

Cykellysena levereras klara att användas med batterier (2x CR2032). För att byta batterierna lossas skruvar på undersidan.

Med dessa cykellysen syns cyklisten på flera hundra meters håll i mörket tack vare LED som ljuskälla. Perfekt för cyklisten som vill vara synlig men som inte vill ha en strålkastare på cykeln. 

Andra användningsområden

Kan passa bra som barnvagnslysen under vinterhalvåret när man vill synas extra väl. Det går även att fästa ett lyse till din hund så att hunden syns väl när man är på hundpromenad. 


Här på Nordic Design Hub hittar du ett omsorgsfullt sammansatt utbud inom inredning. Se våra vackra pärlsmycken med ankare. Vi har fönsterdekorationer små vaser. Vi har affischer med olika teman såsom roliga djur, retroaffischer, musikaffischer, affischer med cykelns historia och affischer för modeintresserade. För väggen har vi fler produkter, vi har till exempel vackra väggprydnader och praktiska samt roliga väggkrokar för barn särskilt. När det gäller textil har vi några riktigt fina kuddfodral 50x50 med bjärt design och massor av karaktär. För köksinredningen finns också ett bra utbud, du hittar lyxiga temuggar med vackra metallfärgade öron samt svartvita muggar med små roliga figurer. Utöver muggar har vi vackra kakburkar med lock och trevliga serveringsbrickor för glada dagar. Vill du sätta fest på tillvaron måste du kika på våra glasballonger som fästs i taket. Slutligen inom inredning har vi ett bra utbud av Bloomingvilles inredningsdetaljer .

Inom accessoarer för män och kvinnor har vi en hel del intressanta produkter som passar perfekt som presenter och julklappar. Du hittar de omåttligt populära armbanden med ankare med ett riktigt skärgårdstema, du hittar paracordarmbanden för överlevaren, armband med Sverige-karta samt vackra wraparmband med kristaller . Vi har också riktigt snygga klockor för armen i trä som passar utmärkt som presenter. Utöver detta har vi ett bra utbud av väskor, du hittar till exempel de snygga axelväskorna i filt med djur och coola shoppingväskor med avbildningar av designväskor. Om du vill ha en smart enkel present så kika på våra kreditkortshållare eller cykellysen. Slutligen vill vi slå ett slag för smyckesförvaringen med skogstema som är ett alternativ till smyckesträd.

Inredning
Hon & Han
Nytt